Project powerpack Sander PD2SD

Sander, PD2SD, heeft een project om een powerpack te bouwen 12 V  met 3 Lithium ion accu’s,  info via mail naar sander@drooglever.nl

Powerbank 2.0

Zoekt u een mobiele oplossing voor het zenden, of wil je gewoon een pokerbank waar je u tegen zegt dan is dit het project voor jou.

Deze militaire munitiekist bouwen we samen met jullie om naar een geweldige powerbank.

Denk bijvoorbeeld aan mobiel zenden, of mooier voor je caravan. Hij kan met de juiste kabels een 40 a 50 ampere leveren. BMS kan tot 60A maar niet te adviseren voor lang. Je kan je laptop er ook mee opladen. Step up converter er tussen, kabeltje maken en klaar. Ook daar help ik je graag bij.

 

Hoe laadt je hem op? Met een oude voeding van bijvoorbeeld een laptop kan je hem weer laden. Maar ook heb ik speciale zonneladers voor dit type accu zodat je met een zonnecel hem weer vol krijgt. Zelf gebruik ik deze accu voor vakanties om mee te zenden en hier in de shack voor mijn verlichting waar die prima weken op kan draaien en als het zonnig is zet ik hem even aan de zonnelader.

Deze accu bestaat uit 3 lev50 cellen. Deze komen uit de automotive industrie en komen uit schade auto’s met weinig KM. Dus mooi duurzaam om deze accu’s een tweede leven te geven. 3 li ion cellen in serie geven 12.6 volt

Deze accu’s hebben nog zeker een capaciteit van 40-45 ampere. Met zijn totale gewicht van ongeveer 9 kilo is hij mooi handzaam.

Het pakket bestaat uit een kist, 3 cellen, de nodige koperen koppel stukjes, BMS (printplaatje wat zorgt voor de juiste laadspanning per cel, zekering en usb laadplug met display zodat je ziet hoe vol de accu is.

 

Dit pakket lever ik voor 60 euro.

 

Samen met Hans helpen we je om deze accu in een middag in elkaar te zetten. Gewoon gezellig. En als het om een of andere reden niet lukt met de soldeerbout helpen we je. Geen probleem. Gezellige middag en je neemt wat leuks en handigs mee naar huis.

 

Heb je vragen mag je die altijd stellen!

 

73 Sander PD2SD