Verslag afdelingsbijeenkomst dinsdag 12 november 2019

Plaats: Café-restaurant Haverkort – De Belte (Gem. Hardenberg)

17 personen aanwezig waaronder 5 bestuursleden.

 1. De voorzitter heet de aanwezigen welkom.
 2. Een lid doet verslag van de Techniekweek bij scholen in Nieuwleusen. Er waren kleinere groepen kinderen rond de 9 a 10 jaar. uit groep 6. Activiteiten bestonden uit solderen, vossenjacht, spel met portofoons door het dorp. Ze hebben opdrachten gekregen en proefjes gedaan. Was gezellig. Donderdagavond afsluiting voor alle scholen. Proeven doen. Met een robot om pilonnetjes lopen. Een medewerker van RTV Oost was er ook bij. Artikel in Meppeler Courant.
 3. CGR weekend is geweest. Geen verslag want ons lid is er niet geweest.
  Er zijn twee leden ernstig ziek. Hoe het met hen gaat, wordt verslag van gedaan.
 4. De QSL-manager heeft op de dag van de radio-amateur kaarten ingeleverd. 27 kg. 1/6 e deel van alle kaarten was van Hoogeveen.
 5. Lezing PA2PME Peter Meijers. Woont nu in Zwolle. Komt uit Amerika. Zendamateurisme in Amerika. Komt in februari 2020.
 6. Drie bestuursleden gaan naar de regionale vergadering.
 7. Lezingen Maart en mei moeten nog ingevuld worden. Lezing Juni: vliegtuig IJsselmeer. PE1KZU.
 8. September: lezing over WiFi. Zelfde persoon als juni. PE1KZU
 9. Koffieronde. Via echolink contact met Australië. Was een leuk contact. Zie facebook Veron Hoogeveen.  Een lid deelt mee dat er aanstaande vrijdag een vossenjacht is in Emmen. Clubhuis van de schietsportvereniging. Binnenkort boerenkooljacht in Halteren Duitsland (Grunkohl)
 10. Verkoping. De afslager brengt weer de nodige zaken onder de hamer. Sommige leden zijn wat kwijt en anderen zijn weer wat spullen rijker geworden.