Verslag vergadering juni 2019

AFDELINGSBIJEENKOMST 11 juni 2019

Plaats: Café-restaurant Haverkort – De Belte (Gem. Hardenberg)
Aanwezig:  18 leden en  3 bestuursleden en 1 gast..

 

  1. Opening

De voorzitter opent de vergadering.

  1. Lezingen
  • PA4TON juli 
  • September PE1KZU over div. Modes
  • 8 oktober PA1T Timon over zijn contesten
  • 12 november verkoping
  • December: nog niet bekend.
  1. Rondvraag

Een lid vraag hoe het met de herijking N staat. Antwoord: op de site vande veron staan verslagen van gesprekken van Veron met AT. Ze zijn d’r mee bezig.

in elektron stond een nieuw lid. PD8GZ. Secretaris gaat contact zoeken.

Velddagen begin juni. Was een gezellig samenzijn met mooi weer. 16 deelnemers. 11 bezoekers gehad. De leden en niet-leden die gezorgd hebben voor de prachtige blauwe Dolly hartelijk dank. met de Dolly kun je de aanhanger met mast met handkracht vervoeren. Contesten viel wat tegen maar wij hebben goede operators die ook bij warm weer hun best doen. Er bleek geen contest te zijn dus het log kon ook niet ingestuurd worden. Excuses daarvoor. Desondanks hebben de contesters zich goed vermaakt. En ook hebben mensen op eigen call verbindingen gelegd. 70 jarig bestaan was er bijzonder veel activiteit voor URE. Tussen 1 april en 9 juni meer dan 1,2 miljoen verbindingen gemaakt.  Per station gemiddeld 12 verbindingen gemaakt. Een lid heeft daar ook heel wat afdelingsleden van ons gezien in de logs hiervan. 

Een lid heeft een versatower te koop van de afdeling. Kan op de rubriek te koop. Ca 400 euro is ie te koop. Niet de nieuwste maar nog wel goed.

Een lid vertelt over de Vossejachten: 1e weekend in juli: otterjacht. Vossenjacht op het water. Nog een jacht in Havelte. Bij aanmelding Kun je een boot reserveren. Kano, roeiboot of motorboot. Half juli Maas-Mechelen met allerlei vossenjachten. 3 landen treffen DLT. Zie ook ARDF.nl 

Een lid vertelt dat als je niks doet met je (oude) electrons dat je die in de bibliotheek kunt leggen of bij de dokter of tandarts. Zodoende kunnen we misschien toch weer wat meer mensen naar onze prachtige hobby en naar de Veron toelokken.

Een lid geeft aan: Is het volgende een overweging voor het bestuur?
Europe remembers volgend jaar. 75 jaar geleden noorden van het jaar bevrijd. Special event stations samen met andere afdelingen te organiseren. Is het iets om met besturen van Overijssel Groningen Drenthe zoiets te organiseren met special event stations. En evt. Contact zoeken met ZOD en andere afdelingen. Het bestuur gaat het onderzoeken.

Een lid geeft aan dat de gemeente contact met hem heeft gezocht. gemeente heeft gevraagd of het adres nog klopte. Wat hij staat nog als contactadres voor de veron voor Coevorden. Dat is geen probleem. Het lid geeft aan dat hij heeft aangegeven dat het geen probleem is.

Lezing:

Cor Moerman vertelt ons zijn belevenissen met de radiocontroledienst. Prachtige verhalen uit de oude doos. 

Hij weet iedereen te boeien met zijn prachtige verhalen. Een geboren verteller.