Op 15 oktober 2021 is ons lid Henri Metselaar overleden.

Henri is opgebaard in Uitvaartcentrum Zevenberg, Fluitenbergseweg 30a te Fluitenberg.

Op donderdag 21 oktober van 19.00 tot 19.45 uur is daar gelegenheid om afscheid van hem te nemen en ons te condoleren.

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 23 oktober om 13.00 uur in eerder genoemd uitvaartcentrum. Na de dienst is er een informeel samenzijn in de koffiekamer

Zenithlaan 226

7904AJ Hoogeveen

===================================================================

Andries PD2AD Silent Key

========================================

Zondag 29 maart kregen wij het bericht dat Bertus PA3GGB het coronavirus heeft. Wij wezen Bertus en zijn familie heel veel sterkte de komende tijd.
Zaterdag 4 april kregen wij het droevige bericht dat Om Bertus PA3GGB overleden (SK) is. Wij wensen de kinderen verdere familie en vrienden  veel sterkte de komende tijd.
Bertus verbleef een korte tijd in het verzorgingstehuis.
****************************************************************************

Dear OM’s van regio 26, Hoogeveen.

Sinds 04-04-2020 is PA3GGB, Bertus, silent key. Voor mij kwam dit als een plotselinge schok. Zoals ik van vele OM’s via diverse kanalen heb vernomen was dit ook voor hen een schok. Dat kan ook niet anders, want het is razendsnel gegaan.

Bertus was al enkele weken ziek. De dokter dacht een (stevige) longontsteking. Dit was nog in het begin van de COVID19-periode. Enkele dorpsgenoten zagen dat de vraag om zorg toenam en gaven deze. Omdat de scholen dicht waren, leek het ons een goed idee om dan maar voor mijn vader te zorgen. Bij nader inzien zagen wij hiervan af. Toch ben ik op 27 maart naar JO32ir gegaan om twee redenen: mijn vader zien en hem een hart onder de riem te steken en de hond mee te nemen, zodat deze zorg van de dorpsgenoten af ging. Ik kreeg een beeld van een zieke, oude man. Hij had wel vaker een longontsteking gehad. Ik dacht dus ook wel dat hij hier van te boven zou komen.

Maar daarna ging het snel slechter. Door de koorts kan Bertus zich erg slecht orienteren en voelt zich vooral ‘snachts angstig. Inmiddels is hij getest en positief bevonden op COVID19. Dagelijks ontvangen wij een update viade zorg en buurtgenoten. Het ziektebeeld gaat erg op en neer.

Op donderdagmiddag 2 april ontvangen wij het bericht dat Bertus, per ambulance (vanwege COVID19) naar een zorginstelling in Emmen wordt gebracht. Telefonisch contact was niet mogelijk, vanwege de COVID. Op het eind van de zaterdagochtend wordt mijn zus gebeld met de vraag of zij naar Bertus wil komen. Met dat bericht neem ik contact op met de afdeling. In dat telefoongesprek kreeg ik te horen dat een aantal minuten daarvoor mijn vader was overleden en dat ze de komst van mijn zus zouden afwachten om haar op te vangen. Ook kreeg ik te horen dat hij vlak daarvoor nog een goed gesprek had met de arts en verpleging over COVID19, de maatregelen en gevolgen. Hij is rustig heengegaan en was niet alleen.

Vanaf dat moment is de ether niet meer hetzelfde, de boerderij is leeg en stil, het dorp mist een actief lid in de gemeenschap.

Via kaarten, facebook en diverse fora (oa. zendamateur.com) heb ik gezien en gelezen hoe mensen naar Bertus, PA3GGB, keken. Ik was altijd al trots op mijn vader, zoals hij mijn vader was -blind maar toch ook niet- ; door het lezen van dat alles over hem maakte mij nog trotser. Het was ten slotte mijn vader.

Hoewel de ether stiller is en de boerderij stil en leeg blijven mijn herinneringen aan hem bestaan. Want wat je in je hart bewaard raak je niet kwijt. Zo hoop ik dat je ook wat van hem in je hart bewaart, het is dan wel stil maar je bent Great Great Bert niet kwijt.

Voor wie ik nog niet heb kunnen bereiken het volgende:

Ik ben de hams dankbaar voor hun steun, hulp op welk gebied en in welke vorm dan ook. Door jullie kon mijn vader ‘jagen’ naar signalen op de HF en hams van verre -dichtbij op vakantie- bereiken via vhf.

73! De Jan, ex-NL-10979

 

Link naar artikel van RTV Drenthe

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/158941/Bertus-Steegen-op-kar-uit-serie-Bartje-naar-laatste-rustplaats-gebracht

Link naar artikel in Coevorder courant

https://coevordernieuws.nl/nieuws/markante-bertus-steegen-overleden/

Ook zoeken op “PA3GGB” levert veel informatie op.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jan Riemeijer, PD5JWR op maandag 17 augustus is overleden.

Jan is 79 jaar geworden. Jan is een tijdlang bestuurslid geweest van onze afdeling en bezocht geregeld de afdelingsavonden en was ook meestal aanwezig op de velddagen van onze afdeling.

Jan is ongeveer vier weken opgenomen geweest in het ziekenhuis en werd op 4 augustus ontslagen uit het ziekenhuis.

Jan beleefde de hobby op zijn eigen manier. Hij was niet zo’n prater voor de microfoon maar hij beleefde veel plezier aan de digitale modes. Elk jaar ging Jan naar Dennenheul waar een weekend werd georganiseerd door de GCR.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Herinneringen aan PA0KM (Silent Key)

 

PA0KM    Geert Grooten    1934-2021

 

Geert is jarenlang lid geweest van de afdeling A26. Geert was nooit erg aanwezig, trad niet op de voorgrond, maar hij was een zeer gezellig mens in onderling qso.

 

Waar je hem ook tegen kwam, hij stond altijd wel met bekenden te praten, was het niet op de bijeenkomsten in Schuinesloot, dan wel op de radiomarkten of via de frequentie. Hij mocht graag praten, ook op 2 meter was hij vroeger veel te horen. En op 80 meter met zijn vrienden op zondagmorgen in qso. Ook op vakantie had hij wat bij zich om met zijn vrienden te praten via de frequentie.

Zelfbouw mocht hij ook graag doen. Ik heb zelf nog een vossenjachtontvanger van hem gekregen die hij had gebouwd.

Geert kon het later niet allemaal niet meer goed meekrijgen. Zijn gehoor liet het afweten en later ook zijn ogen. Vandaar dat hij ook niet meer op de afdelingsbijeenkomsten kwam.

In 2019 hebben Arie en Jan zijn mast al weggehaald die hij aan de afdeling had geschonken. Hij zei toen: “Daar heb ik niks meer aan.”

We zijn er wel vaker geweest maar je moest altijd voor dat je wat ging doen eerst bijpraten over alles. En als je weer weg wilde gebeurde hetzelfde tot aan de auto.

Hij hield zeer van gezelligheid, eten en wat drinken en genoot van het leven toen hij het nog kon.

Moge Geert rusten in vrede.

Jan pd4hdb.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++