Op deze pagina leuke en minder leuke familieberichten


Zondag 29 maart kregen wij het bericht dat Bertus PA3GGB het coronavirus heeft. Wij wezen Bertus en zijn familie heel veel sterkte de komende tijd.
Zaterdag 4 april kregen wij het droevige bericht dat Om Bertus PA3GGB overleden (SK) is. Wij wensen de kinderen verdere familie en vrienden  veel sterkte de komende tijd.
Bertus verbleef een korte tijd in het verzorgingstehuis.
****************************************************************************

Dear OM’s van regio 26, Hoogeveen.

Sinds 04-04-2020 is PA3GGB, Bertus, silent key. Voor mij kwam dit als een plotselinge schok. Zoals ik van vele OM’s via diverse kanalen heb vernomen was dit ook voor hen een schok. Dat kan ook niet anders, want het is razendsnel gegaan.

Bertus was al enkele weken ziek. De dokter dacht een (stevige) longontsteking. Dit was nog in het begin van de COVID19-periode. Enkele dorpsgenoten zagen dat de vraag om zorg toenam en gaven deze. Omdat de scholen dicht waren, leek het ons een goed idee om dan maar voor mijn vader te zorgen. Bij nader inzien zagen wij hiervan af. Toch ben ik op 27 maart naar JO32ir gegaan om twee redenen: mijn vader zien en hem een hart onder de riem te steken en de hond mee te nemen, zodat deze zorg van de dorpsgenoten af ging. Ik kreeg een beeld van een zieke, oude man. Hij had wel vaker een longontsteking gehad. Ik dacht dus ook wel dat hij hier van te boven zou komen.

Maar daarna ging het snel slechter. Door de koorts kan Bertus zich erg slecht orienteren en voelt zich vooral ‘snachts angstig. Inmiddels is hij getest en positief bevonden op COVID19. Dagelijks ontvangen wij een update viade zorg en buurtgenoten. Het ziektebeeld gaat erg op en neer.

Op donderdagmiddag 2 april ontvangen wij het bericht dat Bertus, per ambulance (vanwege COVID19) naar een zorginstelling in Emmen wordt gebracht. Telefonisch contact was niet mogelijk, vanwege de COVID. Op het eind van de zaterdagochtend wordt mijn zus gebeld met de vraag of zij naar Bertus wil komen. Met dat bericht neem ik contact op met de afdeling. In dat telefoongesprek kreeg ik te horen dat een aantal minuten daarvoor mijn vader was overleden en dat ze de komst van mijn zus zouden afwachten om haar op te vangen. Ook kreeg ik te horen dat hij vlak daarvoor nog een goed gesprek had met de arts en verpleging over COVID19, de maatregelen en gevolgen. Hij is rustig heengegaan en was niet alleen.

Vanaf dat moment is de ether niet meer hetzelfde, de boerderij is leeg en stil, het dorp mist een actief lid in de gemeenschap.

Via kaarten, facebook en diverse fora (oa. zendamateur.com) heb ik gezien en gelezen hoe mensen naar Bertus, PA3GGB, keken. Ik was altijd al trots op mijn vader, zoals hij mijn vader was -blind maar toch ook niet- ; door het lezen van dat alles over hem maakte mij nog trotser. Het was ten slotte mijn vader.

Hoewel de ether stiller is en de boerderij stil en leeg blijven mijn herinneringen aan hem bestaan. Want wat je in je hart bewaard raak je niet kwijt. Zo hoop ik dat je ook wat van hem in je hart bewaart, het is dan wel stil maar je bent Great Great Bert niet kwijt.

Voor wie ik nog niet heb kunnen bereiken het volgende:

Ik ben de hams dankbaar voor hun steun, hulp op welk gebied en in welke vorm dan ook. Door jullie kon mijn vader ‘jagen’ naar signalen op de HF en hams van verre -dichtbij op vakantie- bereiken via vhf.

73! De Jan, ex-NL-10979

 

Link naar Google-drive naar reportage van de uitvaart.

https://drive.google.com/open?id=1eM7EIFOYrlN69jfsBEMYxmYUS15ycYAE

Link naar artikel van RTV Drenthe

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/158941/Bertus-Steegen-op-kar-uit-serie-Bartje-naar-laatste-rustplaats-gebracht

Link naar artikel in Coevorder courant

https://coevordernieuws.nl/nieuws/markante-bertus-steegen-overleden/

Ook zoeken op “PA3GGB” levert veel informatie op.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jan Riemeijer, PD5JWR op maandag 17 augustus is overleden.

Jan is 79 jaar geworden. Jan is een tijdlang bestuurslid geweest van onze afdeling en bezocht geregeld de afdelingsavonden en was ook meestal aanwezig op de velddagen van onze afdeling.

Jan is ongeveer vier weken opgenomen geweest in het ziekenhuis en werd op 4 augustus ontslagen uit het ziekenhuis.

Jan beleefde de hobby op zijn eigen manier. Hij was niet zo’n prater voor de microfoon maar hij beleefde veel plezier aan de digitale modes. Elk jaar ging Jan naar Dennenheul waar een weekend werd georganiseerd door de GCR.