BBQ maandag 5 augustus Dwingeloo

De BBQ (Bier Bitterballen en Qslkaarten) wordt dit jaar gehouden bij Marcel en Thea in  Dwingeloo op mandag 5 augustus, aanvang 20,00 uur.

Adres: De Weiden 40, 7991 BG , Dwingeloo.

Aankondiging Velddagen Veron Hoogeveen

6,7 en 8 september 2019

 

Locatie:

 

Hondenclub Kringgroep DWO

Slagenweg 2C

7798 CT  Collendoorn

Gem.Hardenberg

 

 

Op vrijdag 6 september kan men vanaf 17.00 uur op het terrein terecht

De vrijdagavond zal in het teken staan van een gezellig samenzijn

Op zaterdagmorgen 7 september zal rond 10 uur gestart worden met de opbouw

van een HF station.

Deze keer zullen we niet deelnemen aan een contest,maar zal de nadruk gelegd worden

op experimenteren en onderhoud

Dat wil zeggen dat er gelegenheid is, om bv onder eigen call of onder de clubcall

verbindingen te maken in een ongedwongen sfeer

Verder word de mogelijkheid geboden om bv eigen draadantennes te testen,

Misschien wel een unieke kans,omdat u thuis misschien niet zoveel ruimte hebt

Verder zullen er wat antennes uit de opslag nagekeken worden,

en indien nodig gerepareerd

Ook word de mogelijkheid geboden om bv een eigen zelfbouw zender te testen

Ook zal er op zaterdagmiddag nog een vossenjacht georganiseerd worden

De QSL manager zal het hele weekend aanwezig zijn ,om kaarten te verstrekken en

om kaarten in ontvangst te nemen

Hopende u allen te mogen begroeten,

De velddagcommissie,

PA4AR,PD4HDB en PE1OFJ

 

 

Verslag vergadering juni 2019

AFDELINGSBIJEENKOMST 11 juni 2019

Plaats: Café-restaurant Haverkort – De Belte (Gem. Hardenberg)
Aanwezig:  18 leden en  3 bestuursleden en 1 gast..

 

 1. Opening

De voorzitter opent de vergadering.

 1. Lezingen
 • PA4TON juli 
 • September PE1KZU over div. Modes
 • 8 oktober PA1T Timon over zijn contesten
 • 12 november verkoping
 • December: nog niet bekend.
 1. Rondvraag

Een lid vraag hoe het met de herijking N staat. Antwoord: op de site vande veron staan verslagen van gesprekken van Veron met AT. Ze zijn d’r mee bezig.

in elektron stond een nieuw lid. PD8GZ. Secretaris gaat contact zoeken.

Velddagen begin juni. Was een gezellig samenzijn met mooi weer. 16 deelnemers. 11 bezoekers gehad. De leden en niet-leden die gezorgd hebben voor de prachtige blauwe Dolly hartelijk dank. met de Dolly kun je de aanhanger met mast met handkracht vervoeren. Contesten viel wat tegen maar wij hebben goede operators die ook bij warm weer hun best doen. Er bleek geen contest te zijn dus het log kon ook niet ingestuurd worden. Excuses daarvoor. Desondanks hebben de contesters zich goed vermaakt. En ook hebben mensen op eigen call verbindingen gelegd. 70 jarig bestaan was er bijzonder veel activiteit voor URE. Tussen 1 april en 9 juni meer dan 1,2 miljoen verbindingen gemaakt.  Per station gemiddeld 12 verbindingen gemaakt. Een lid heeft daar ook heel wat afdelingsleden van ons gezien in de logs hiervan. 

Een lid heeft een versatower te koop van de afdeling. Kan op de rubriek te koop. Ca 400 euro is ie te koop. Niet de nieuwste maar nog wel goed.

Een lid vertelt over de Vossejachten: 1e weekend in juli: otterjacht. Vossenjacht op het water. Nog een jacht in Havelte. Bij aanmelding Kun je een boot reserveren. Kano, roeiboot of motorboot. Half juli Maas-Mechelen met allerlei vossenjachten. 3 landen treffen DLT. Zie ook ARDF.nl 

Een lid vertelt dat als je niks doet met je (oude) electrons dat je die in de bibliotheek kunt leggen of bij de dokter of tandarts. Zodoende kunnen we misschien toch weer wat meer mensen naar onze prachtige hobby en naar de Veron toelokken.

Een lid geeft aan: Is het volgende een overweging voor het bestuur?
Europe remembers volgend jaar. 75 jaar geleden noorden van het jaar bevrijd. Special event stations samen met andere afdelingen te organiseren. Is het iets om met besturen van Overijssel Groningen Drenthe zoiets te organiseren met special event stations. En evt. Contact zoeken met ZOD en andere afdelingen. Het bestuur gaat het onderzoeken.

Een lid geeft aan dat de gemeente contact met hem heeft gezocht. gemeente heeft gevraagd of het adres nog klopte. Wat hij staat nog als contactadres voor de veron voor Coevorden. Dat is geen probleem. Het lid geeft aan dat hij heeft aangegeven dat het geen probleem is.

Lezing:

Cor Moerman vertelt ons zijn belevenissen met de radiocontroledienst. Prachtige verhalen uit de oude doos. 

Hij weet iedereen te boeien met zijn prachtige verhalen. Een geboren verteller.

Foto’s velddagen juni 2019

Foto’s geplaatst van de velddagen

Klik hier

Flessenzender PA0HTT

Flessenzender gebouwd door Henk, PA0HTT

Verslag vergadering mei 2019

AFDELINGSBIJEENKOMST 14 mei 2019

Plaats: Café-restaurant Haverkort – De Belte (Gem. Hardenberg)
Aanwezig:  18 leden en  4 bestuursleden en 1 gast..

 1. Opening
  De voorzitter heet de aanwezigen welkom.
 2. Mededelingen: in juni komt PA0VYL Cor Moerman vertellen over zijn belevenissen bij de RadioControleDienst (RCD). En eind mei begin juni natuurlijk de velddagen In Juli komt pa4TON vertellen over storingen in elektrische apparatuur. In Oktober komt PA1T Timon uit Woudbloem een lezing houden over DX en conteststation. In November hebben we als vanouds de verkoping.
 3. De voorzitter doet verslag over de VR. De besluiten worden besproken.
 4. Rondvraag: een lid vraagt hoe het is het met de herijking van N. Antwoord: daar wordt nog aan gewerkt. Een ander lid deelt mee: binnenkort is de jacht op de Jan Hoektrofee in Groesbeek. Datum: zie site. Een lid deelt mee dat Pa3ciz is overleden. Woonde de laatste jaren in Hoogeveen. Gisteren is hij bij PA1OTK geweest. Het gaat redelijk goed met hem.
  Graag even voor de velddag uitzoeken hoe het zit met de DKARS dat we daar ook aan mee kunnen. Voorzitter gaat dat uitzoeken.
  Een lid deelt mee: PA6POL is actief geweest door een van de leden. De organisator is niet geboren in Drenthe maar heeft wel de goede gewoontes van Drenthe over genomen. Iedere bezoeker werd getrakteerd op een kniepertje. Hij en zijn vrouw zorgden daarvoor.
  PH229XXI/D. Speciale call voor een Fokker in Hoogeveen. Vliegtuig zal op Hemelvaartsdag gaan vliegen.
  Een lid vertelt over PA6POL: Alle leden die langs zijn geweest bedankt voor het bezoek. Samen met een ander lid de boel opgebouwd. Drentsch landschap neemt de molen over van de gemeente Coevorden. Finland was de verste verbinding. Veel Engelsen. Meer Engelse molens gesproken dan Nederlandse en dat was andersom ook zo.e onderhan
 5. Lezing:

  Nico Ebbendorf Niet iedereen kent hem maar hij behoort wel tot onze afdeling. PA3ADU 15 jaar bij ESA gewerkt. In 1998 bij Radiosterrenwacht in Dwingelo gekomen. Een tijdje de boel op een zacht pitje staan ivm privé. Radio astronomie gaat niet over zenden maar ontvangen. Gaat vooral over ruis. LOFAR LOFAR installatie Nieuwe plannen LOFAR 2.0

  LOFAR telescoop voor lage frequenties. 21 cm waterstofenergie. Verkeerdomdraaiende electrons van waterstof. Stralen energie uit. Levert een ‘waterstoflijn’. Op. Waarom zijn radiotelescopen zo groot? Gevoeligheid Resolutie Field of view

  Dwingeloo 25 meter diameter CAMRAS Manchester 76 meter schotel. Schotel weegt 1200 ton Puerto Rick Arecibo 305 meter diameter. Fixed reflector WSRT Westerbork 1970 14×25 meter Golflengte 3 cm-100 cm New Mexico 27 x 25 meter in Y vorm. 27 kilometer Fast in China. Diameter 500 meter. Vorm van de schotel kan per paneel worden bijgeregeld en gemeten. 2016 VLBI Very long baseline interferometry connecting telescopes. Jive. Dit gebeurt tegenwoordig realtime. Knopen ze telescopen aan elkaar. Probleem: grote schotels nodig. Je kunt ook allerlei kleine ontvangertjes neer zetten. Bij schuine inval krijg je tijdsproblemen. Ene signaal komt sneller binnen dan de andere. Dus je hebt een vertraging nodig. Artificial delay. Phased arrays. Hiermee koppel je schotels aan elkaar waarmee je een gigantische radiotelescoop krijgt met een gigantische diameter. Antenne van 2000 km op een heel lage frequentie. Dat is de kern van LOFAR. 24 stations. In NL 14 remote stations. Alleen in NL een telescoop van 140 km. 13 stations in het buitenland. Totaal 130.000 antennes in het veld.

Verslag vergadering april 2019

AFDELINGSBIJEENKOMST 9 april 2019

Plaats: Café-restaurant Haverkort – De Belte (Gem. Hardenberg)
Aanwezig:  10 leden en  5 bestuursleden.

 1. Opening
  De voorzitter heet alle aanwezigen welkom.
 2. Mededelingen: Voorstellen dit jaar niet in de electron. Dus voorzitter had geen gelijk vorige keer. Excuses hiervoor.
 3. Lezingen: Pa3ADU Nico over LoFar Juni Cor Moerman uit Budel PA0VYL Zijn belevenissen bij de RCD. Juli – storingen in elektrische apparatuur PA4TON 1 en 2 junivelddag
 4. BBQ – vraag van een lid: wat als de BBQ bij twee leden niet door gaat. Bij de beide leden kan het wel maar niet overdekt. Zij zijn aan het verbouwen. Wat doe je dan als het regent. Het lid vraagt of het niet gewoon op de Belt kan. Als vereniging er een bitterballetje in gooit, en iedereen zijn consumpties betaalt, dat kan toch ook. Voorzitter gaat controleren of dat een optie is.
 5. Rondvraag: een lid hoorde via via dat er ook weer activiteiten zijn op het vliegveld in Hoogeveen. Onder de special call PH229XXI. Van 11 mei tot 4 juni. Op QRZ.com staat ook alle informatie. Call heeft te maken met een vliegtuig. Ditzelfde lid heeft ook contact met iemand ivm een lezing.
 6. De voorstellen worden door de voorzitter doorgenomen en in stemming gebracht met het volgende resultaat:

Voorstel 1: Akkoord
Voorstel 2: Akkoord
Voorstel 3: amendement: voor voorstel: onthouding
Voorstel 4: Tegen
Voorstel 5: Tegen
Voorstel 6: Voor
Voorstel 7: amendement: tegen. Voorstel: Voor.
Voorstel 8: voor
Voorstel 9: tegen.
Voorstel 10: tegen.

Aankondiging Velddagen Veron Afdeling Hoogeveen 2019

Ieder jaar organiseert de Veron afdeling Hoogeveen 2 veldweekenden

Zo ook dit jaar en wel op:

31 mei, 1 en 2 juni              en        6,7 en 8  september

Locatie:

Hondenclub Kringgroep DWO

Slagenweg 2C

7798 CT  Collendoorn

Gem.Hardenberg

Locator:   JO32GO

Lees meer

Wijziging telefoonnr Centraal Bureau Arnhem

Per 1 juni 2019 wijzigt het telefoonnummer van het Centraal Bureau in Arnhem,

Vanaf die datum is het Centraal Bureau te bereiken via 06 – 3966 83 09, e-mail en contactformulier.

Met vriendelijke groeten,

Eric-Jan Wösten PA0ERC

Algemeen secretaris

Verslag vergadering maart 2019

AFDELINGSBIJEENKOMST dinsdag 12 maart 2019

Plaats: Café-restaurant Haverkort – De Belte (Gem. Hardenberg)

 1. Opening
  De voorzitter opent de vergadering.
 2. Mededelingen

Een nieuw lid meldt zich. Heeft zich aangemeld bij Meppel maar natuurlijk ook van harte welkom bij ons. In de vergadering van april zullen de voorstellen voor de VR worden behandeld.

Meerdere leden zijn ziek. Hoe het met hen gaat, wordt kort toegelicht ter vergadering door verschillende leden. Lees meer

Nieuwsbrief PI4HAL

De PI4HAL geeft regelmatig een nieuwsbrief uit. Als je geinteresseerd bent in  de radiohobby en ook wat met scheepvaart hebt, is deze nieuwsbrief zeker een aanrader.

http://www.pi4hal.nl/nieuwsbrief/Nieuwsbrief_2019_01.pdf

http://www.pi4hal.nl/cms/