SRS Midwinter rendez-vous (MWR)

Het SRS MWR vindt plaats van 28 december, 10.00 uur (lokale tijd) tot 29 december, 17.00 uur (lokale tijd). Stuur alstublieft de logs naar het volgende adres voor 29 janu-ari 2022:

Martin Gerritsen, PE1BIW Bultweg 39 8346KE De Bult, Netherlands of via pe1biw@ziggo.nl

This year the SRS Midwinter rendezvous will start on December 28th, 09:00 hrs. (UTC), and end on December 29th, 16:00 hrs. (UTC). Please send the log sheets to the follow-ing address before January 29th, 2022: ‘

Martin Gerritsen, PE1BIW Bultweg 39 8346KE De Bult, Netherlands or via pe1biw@ziggo.nl

Lees meer

Uit de oude doos

Foto’s uit de oude doos klik hier om ze te bekijken of ga naar menu item foto’s

Contest resultaten week 47

Hierbij het overzicht van de behaalde resultaten van de afdeling Hoogeveen in de VERON Contest Competitie over de afgelopen week en het totaal aantal behaalde punten dit seizoen.

 

Resultaat afdeling Hoogeveen:

—————————–

PA3ELQ    LZ DX Contest                                 112 QSO’s en     4 Pnt.

PA4GDR    LZ DX Contest                                  26 QSO’s en     1 Pnt.

PA3JD        Friese Elfstedencontest 80m en   45 QSO’s en     1 Pnt.

PD1TV        LZ DX Contest                                  70 QSO’s en     2 Pnt.

———————————–

Week        253 QSO’s en     8 Pnt.

———————————–

Totaal    18628 QSO’s en   611 Pnt.

====================================

DDAC

De VERON organiseert onder de naam Digital Dutch Activity Contest (DDAC) vanaf 1 april op 2m en 70cm elke maand een digitale mode contest op de woensdagavond tussen 17 en 20u UTC. Op de 1e woensdag van de maand alleen op 2m en op de 2e woensdag op 70cm.

De regels van de contest zijn hier als PDF document te downloaden.

Meer: https://vhf-uhf.veron.nl/vanaf-nu-elke-maand-een-vhf-uhf-digitale-mode-activiteitscontest/

Leden gezocht voor lezingen

Heb je een leuke hobby naast de radiohobby of houd je je bezig met een specifiek onderdeel van de hobby en weet je hier veel van?

Misschien is het dan leuk om de andere leden van de afdeling hierover te vertellen. Dat kan met een powerpoint of filmpjes maar dat hoeft niet. Het kan ook prima zonder.

Mocht je een leuk onderwerp hebben voor een lezing, meld je dan aan bij Albert of stuur een bericht via het contactformulier op de site.

Lever QSL-kaarten op de juiste manier aan!

De QSL-manager merkt dat het aanleveren van QSL kaarten niet altijd op de juiste manier gebeurt. Het zit ‘m met name in de volgorde van de kaarten die niet klopt. Dit kost de QSL manager veel tijd. Sommigen doen er nul moeite voor en sommige personen kennen het ABC schijnbaar niet. 

Bij speciale stations graag de QSL-manager erbij zetten. En ook graag de kaart bij het land waar de QSL-manager zit, niet waar de amateur woont. Dit scheelt de QSL-manager veel werk.